Агенция "Митници" отива в Русе до края на октомври

Не сме се отказали от децентрализация, процесът само се забави заради лятото, обясни Дянков

96 ~ 1 мин. четене

До края на октомври преместването на управлението на Агенция "Митници" в Русе ще бъде факт, заяви финансовият министър Симеон Дянков, който днес е на посещение в крайдунавския град по случай новата учебна година.

Министерството на финансите все още не се е спряло на сграда, в която да бъде настанена Агенция „Митници". Засега има четири различни предложения, като Дянков отхвърли възможността да бъде наета или заменена сграда от Бизнес Парк Русе, както се говореше до момента.

Процесът на децентрализация се забави заради лятото, обясни Дянков. Той обаче бе категоричен, че до месец и половина ще започне преместването на управлението на агенцията.

Вицепремиерът обясни, че идеята за децентрализация на агенциите е добра и процесът по изпълнението й върви. "Виждате, че туризмът вече се премести в Пловдив, работи си много добре", каза Дянков. Той допълни, че Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще се премести в Бургас през октомври, а ИА „Морска администрация" - във Варна.

По думите му на миналото заседание на Министерския съвет е започнала децентрализация и около 60 души от централното управление „се пръскат" по териториалните дирекции в страната.

Подкрепи Economic.bg