Airbus дава повече свобода на мениджмънта си

Шефовете от средните нива на управление ще получат повече правомощия, така че да правят някои инвестиционни решения, без да се изисква одобрение от централата

88 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Airbus Фабрис Брегиер обяви, че иска да даде повече власт на регионалните поделения на компанията. Това ще бъде най-голямата промяна в управлението на компанията след като производител на самолети излезе от кризата на забавените A380 суперджъмбо преди пет години

Шефовете от средните нива на управление ще получат повече правомощия, които ще им дават правото да се направят някои инвестиционни решения, без да се изисква одобрение от централата, каза Брегиер пред журналисти вчера в Берлин. Промените ще влязат в сила в началото на следващата година, под надзора на главния оперативен директор Гюнтер Бютчек.

"Сега е време да се даде малко повече власт на местните отбори в нашите страни, в нашите програми в нашите заводи," каза Брегиер на среща в навечерието на Берлинското авиошоу. "Понякога решенията трябва да се взимат по-бързо. Това е слабост на Airbus. Отнема прекалено дълго, за да се вземат решения, искам да го ускорим и опростим", добави той.

Първите индикации, че ще има подобно промяна в работата на най-големият в света производител на търговски самолети дойдоха през юни. Брегиер каза, че се движи от усилията, които компанията дефинира като своя цел още преди половин десетилетие - да се интегрират пан-европейското дружество и да се намали централизирането при вземане на решения. Нещо, което преди време донесе забавяния на A380.

Подкрепи Economic.bg