Amazon открива 7 хил. нови работни места

Онлайн търговецът открива работни места по заръка на президента Барак Обама

Автор: Божидара Иванова

Интернет гигантът Amazon планира да назначи 7 хил. нови служители на работа по заръка на президента Барак Обама. Очаква се той да посети днес разпределителния център на компанията в Чатануга, щата Тенеси, където ще се обсъдят проблемите с откриване на нови работни места.

Предвижда се 5 хил. от новоназначените служители да постъпят на работа в разпределителните центрове за обработка на поръчки, а останалите 2 хил. ще заемат места в отделите за работа с клиенти в няколко щата. Очаква се всички работни места в офисите на компанията да са на пълен работен ден, а от Amazon обещават с 30% по-добро заплащане за работещите в магазините на компанията. Освен по-доброто възнаграждение, работниците ще могат да се наслаждават и на по-добри бонуси, награди под формата на акции и други преимущества.

Към момента Amazon разполага с 30 разпределителни центъра в САЩ, в които работят общо 20 хил. души. Новите служители ще постъпят в 17 от тях, като част от наетите ще работят на непълен работен ден, съобщиха от компанията. Работещите в мрежата за обслужване на клиенти от своя страна ще имат възможността да работят на непълен работен ден, както и да кандидатстват за различни сезонни позиции.

Онлайн търговецът разполага с 97 хил. служители в момента, което е три пъти повече от персонала на компанията през 2010 г. През изминалото тримесечие Amazon отбеляза загуба от 7 млн. долара, но бъдещите планове на компанията са свързани с възвръщане на печалбата й.

Коментари: 0