Американците предпочитат Porshe

На второ и трето място след Porsche се нареждат други две немски марки автомобили – Audi и BMW

Автор: Божидара Иванова

Германската марка Porsche е най-предпочитана от американците. Това показва проучване на американската агенция за пазарни изслeдвания - J.D. Power and Associates, която представи данни за най-качествените и предпочитани автомобили в САЩ. Победител в изследването стана Porsche, като събра цели 884 от максимално 1000 възможни точки.

На второ и трето място след Porsche се нареждат други две немски марки автомобили – Audi и BMW, получили съответно 857 и 854 точки. Интересен е фактът, че в първата шестица не се среща американса марка, като на четвърто място е Land Rover, на пето и шесто са Lexus и Мercedes и едва седми е Cadillac. Десетката допълват Jaguar, Lincoln и Infiniti.

В анкетата участие са взели 83 000 шофьори от Америка, които са закупили нови автомобили от февруари до май тази година. Шофьорите е трябвало да оценят 77 показателя след 90-дневна експлоатация на автомобила. В показателите влизат различни значими за автомобилната индустрия характеристики като комфорт, качество, цена, технически параметри, качество на обслужването и др.

В цялостното изслдване са направени и класации за различните класове автомобили. Очаквано, най- много първи места държи концерна Volkswagen като регистрита победи в различни сегменти със своите представители - Golf, Passat, Audi Allroad, Porsche Cayenne и Boxster.

Коментари: 0