Ангел Найденов: Зад днешните протестите стоят политически и икономически интереси

По думите му въпросните икономически интереси са свързани с хора от кръга „Капитал”, като част от тях са хора, близки до президента Росен Плевнелиев

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Зад днешните протести могат да се видят различни политически и икономически интереси, може да се види много омраза и агресия. Агресията и провокативното поведение са една от посоките, в които се търси развитието на този протест”. Това каза министърът на отбраната в предаването „Добро утро България” по ТВ7.

По думите му въпросните икономически интереси са свързани с хора от кръга „Капитал”, като част от тях са хора, близки до президента Росен Плевнелиев. Той подчерта, че зад протестите стоят и хора, свързани с предишното правителство на ГЕРБ.

Ангелов обясни, че протестите целят  повишаване на градуса на политическото и обществено напрежение, както и търсене на вътрешнополитически и обществени реакции. По думите му целта е да се създаде натиск върху правителството за подаване на оставка.

Министърът на отбраната допълни, че пред правителството не стои въпросът за оставка на дневен ред и това, което се очертава в момента е провокиране на напрежение и сблъсъци.

„Ясно е, че няма да се поддадем на натиска, няма да се поддадем на ултиматума. Ясно е, че пред нас в момента не стои въпросът за оставка”, заяви Найденов.

Подкрепи Economic.bg