Фандъкова: Голяма част от автобусите с протестиращи нямат разрешение

По думите на столичния кмет протестите не са съгласувани със Столична община и се извършват от спонтанно събрани хора

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Голям брой автобуси, за които Столична община не е получила уведомление, се насочват към центъра и допълнително затрудняват движението в момента", заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред "Фокус". Тя обясни, че е спряно движението по булевард "Цар Освободител", по улица "Г.С.Раковски" и по улица "Оборище" в участъка от булевард "Васил Левски" до храм-паметника "Св. Александър Невски".

"Протестните шествия в момента в центъра на столицата не са съгласувани със Столична община и се извършват от спонтанно събрани хора. Единственото уведомление, което съм съгласувала, е за провеждане на протест в подкрепа на правителството на площад "Независимост", каза още Фандъкова.

По думите на столичния кмет е постъпило само едно уведомление за митинг. Има информация от страна за СДВР, като това е ежедневната информация за подготвяни спонтанни протести в социалните мрежи срещу правителството.

"Уведомлението беше за протест и шествие по същия маршрут като този на протеста срещу правителството. Получих препоръката от СДВР да не се събират двата протеста на едно и също място, за това съм издала съгласуване за протеста само на площад "Независимост" в подкрепа на правителството", обясни още Фандъкова.

Тя заяви, че е издала заповед до директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) за недопускане на сблъсъци между протестиращи групи. Това съобщават от пресцентъра към Столична община. Заповедта е във връзка с двата протеста на територията на централната част на София. В периметъра на парламента са се събрали протестиращи срещу властта и хора, подкрепящи кабинета "Орешарски".

Подкрепи Economic.bg