СУ първи сред българските висши училища

Университетът е на 620-то място на световно ниво

3560 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Софийският университет „Св. Климент Охридски” е избран за най-добрият български университет през 2013 г. според  международната класация за присъствие в интернет Ranking Web of Universities, съобщиха от пресцентъра на университета.

В подреждането на университетите от Централна и Източна Европа, Софийският университет заема 21-во място, а в европейски мащаб е на 240-то място. На световно ниво университетът е 610-ти. В класацията са включени 20 хил. висши училища от целия свят, а резултатите се обявяват два пъти годишно – през януари и през юли.

Класацията за присъствие в интернет Ranking  Web of Universities е изградена върху четири основни критерия, по които са класирани университетите. Това са влиянието на сайта на университета, присъствие (общ брой страници, които се поддържат от основния интернет домейн), откритост (публикувани допълнителни текстови файлове) и върхови постижения (академични текстове, публикувани в уважавани международни издания, както и за цитати от подобни текстове).

През януарското издание на класацията СУ „Св. Климент Охридски” заемаше 593-то място в света при тогавашните критерии.

Подкрепи Economic.bg