Подкрепящите кабинета признаха, че са организирани от ДПС

Група от млади момчета обикаля площад \"Народно събрание\" и приканва за скандиране, видя репортер на Kmeta.bg

Автор: Богиня Венциславова
Участници в контрапротеста признаха пред репортер на Kmeta.bg, че извозването им с автобуси от различни градове на Южна България до центъра на София, е организирано от ДПС. По техните думи в 14 ч. автобусите ще започнат да ги извозват в обратна посока. Официално подкрепящите кабинета "Орешарски" заявяват пред медиите, че не са организирани и сами са си платили пътя.

Също така група от млади момчета обикаля площад "Народно събрание", като приканва за скандиране, предаде репортер на Kmeta.bg. Веднъж се чува "Оставка на Бойко Борисов", друг път се чува само "Оставка".

Една от организираните групи е съставена от хора, пристигнали от село Алеко Константиново, Пазарджишко. Предвожда ги млад мъж с черна тениска. Хората се приканват да скандират, предимно за оставка. Но на кого не е ясно.

С тях се движат още 2-3 групи, в които са включени близо по 15 човека. Водят ги две дами - тази със зелената рокля, и тази със синия потник. Дамите водят "протестиращите", като координират действията си с три телефона и чрез момчето с черната тениска и очилата и съпътстващия го мъж с цветна раирана тениска (от горната снимка и видеото). Гражданите в периметъра ги снимат и разпитват как са дошли, защо и откъде. Те бързо променят местонахождението си.

И докато пред парламента се чуваше "Не ни предавайте", "БСП", "Нека се чуе и нашият глас", стана ясно, че първите автобуси си тръгват в 14 часа. Това разказа нашият репортер, който успя да се включи в групата, предвождана от двете дами на снимките. Накъде ще потеглят автобусите - остава неясно.

Пред парламента остават мнозинство възрастни хора и роми. И докато жално молят лидера на социалистите Сергей Станишев да не ги изоставя, да не ги предава, съмнителни групи продължават да очакват своя превоз обратно.
Коментари: 0