Антимонополната комисия спря обществена поръчка на ДНСК

Комисията за защита на конкуренцията видя нарушения в изискванията за предоставянето на цифрови и мобилни услуги на Дирекцията

108 ~ 1 мин. четене

Комисията за защита на конкуренцията спря обществена поръчка за осигуряване на цифрови и мобилни услуги  за  Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Предметът на обществената поръчка е за "представяне на цифрови фиксирани услуги по стандарт TDM и мобилни услуги по стандарт GSM за национално покритие за нуждите на ДНСК". Антимонополният орган обаче счете едно от условията в поръчката за незаконосъобразно и дискриминационно. Става въпрос за изискването, поставено от възложителя, оценките на участниците да зависят от броя декларирани междуселищни кодове за избиране (лакове).

Според експертните становища на органите наличието на предоставени номера в по-голям или по-малък брой географски кодове няма отношение към качеството на услугата. По закон предприятията, предоставящи обществена телефонна услуга, имат право и задължение да договарят взаимно свързване между мрежите си, аргументират се от КЗК. 

Подкрепи Economic.bg