Apple представя iPhone 6 на 9-ти септември

През октомври се очаква компанията да представи и обновеното поколение на iPad

Apple представя iPhone 6 на 9-ти септември
184 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Apple ще представи следващото поколение iPhone на 9 септември, когато компанията е насрочила пресконференция за медиите, пише изданието Re/Code.

Apple все още пази в тайна каква ще бъде тематиката на събитието, но според анализаторите компанията от Купертино ще представи именно новото поколение на най-популярния си телефон, тъй като обикновено през септември излиза нов модел на iPhone.

Очаква се да бъдат представени две версии на новият iPhone, като основната разлика между тях ще бъде в дисплея. По неофициална информация той ще се предлага с 4.7-инчов и 5.5-инчов диагонал. Смартфонът ще разчита на нов 64-битов процесор А8.

Новото поколение на iPhone 6 ще предлага и допълнителни функции и възможности за сензора за пръстови отпечатъци. Телефонът ще разполага с допълнителни приложения за здраве, умни домове и други.

Apple ще организира и второ събитие, вероятно през октомври, на което се очаква да представи обновеното поколение на iPad. Възможно е на някое от двете събития компанията да представи и умния си часовник iWatch.

Коментари: 0