Близнашки: Необходима е финансова и морална стабилизация

Може да се съжалява, че не беше направена актуализацията на бюджета, смята служебният премиер

Близнашки: Необходима е финансова и морална стабилизация

На първо място трябва да се стабилизират основните обществени ресори, да се възстанови доверието в нашите партньори в рамките на ЕС и НАТО, да се продължи със започнатите ключови реформи. Ние не сме търсили извънредни правомощия. Даваме си сметка за ограничеността на мандата и на правомощията на служебното правителство. Това заяви Георги Близнашки в МС, където Пламен Орешарски предаде поста на министър-председател.

Ние не идваме на власт в името на някакви дългосрочни цели и интереси, имаме ясното съзнание, че трябва да се справим с основната си задача. Нещата не могат да се сведат единствено и само до изборите, необходима е финансова, икономическа и морална стабилизация, за да може на тази основа да произведем нормални избори в тази страна. Може да се съжалява само, че не беше направена актуализацията на бюджета, подчерта Близнашки.

Съжалявам, че политическите партии не проявиха достатъчно разбиране и далновидност по тези въпроси. Бях впечатлен от вашата фраза, че не е необходима актуализация, но тя дава стабилност. Може би трябваше да кажете, че тя е необходима, за да даде сигурност, за да бъдете разбран по-правилно, обърна се Близнашки към Орешарски.

Онова, което се случва напоследък с градушките идва да покаже, че природата е достатъчно силна, за да ни постави в моменти в безизходно положение, добави още Близнашки.

Коментари: 0