Apple продаде 2 млн. iPhone 5 "на зелено" за 24 часа

Още преди да са започнали официалните продажби, само за едно денонощие са направени предварителни поръчки за над два пъти повече телефона спрямо по-стария модел

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Предварителните поръчки за най-новия смартфон на Apple - iPhone 5 са достигнали 2 млн. броя в рамките само на 24 часа. Това са съобщили от американската компания за технологичния сайт Engadget. Записванията започнаха на 14 септември, два дни след официалното обявяване на новото устройство.

Според информацията на електронното издание заявките са над два пъти повече от тези правени за предходния модел - iPhone 4S. Голяма част от поръчките ще бъдат доставени през октомври.

Новият смартфон на Apple ще бъде официално по магазините в САЩ, Австралия, Канада, Франция Германия, Хонконг, Япония, Сингапур и Великобритания на 21 септември. От 28 септември телефонът ще е достъпен за продажба и в още 22 държави.

По информация на Economymagazine.bg от българските телекоми, устройството ще се продава в България най-късно до края на годината.

Американският мобилен оператор AT&T обяви, че заявките за новия смартфон са "много повече, отколкото за по-стария модел iPhone 4S".

Подкрепи Economic.bg