Apple пуска iPad със 128 GB памет

Компанията обяви официално, че устройството излиза на пазара

160 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple започва да предлага своя iPad със 128 GB памет. Слуховете за подобно устройство се появиха преди известно време, но сега компанията обяви информацията официално на своя блог.

"Ако това за iPad 4 наистина е вярно, може да се предположи, че iPad 5 няма да се появи поне до края на годината. Ето защо от Apple са решили да създадат малко шум около себе си и да поддържа интереса на потребителите, като пуснат още едно устройство с по-голям капацитет", пише Джон Грубер, един от най-изявените блогъри и анализатори на Apple.

От Business Insider пишат, че за Apple не е обичайно да пуска нови разновидности в средата на жизнения цикъл на някое свое устройство. Практиката на компанията е да изчака да мине целият период и тогава да разкрие последната си разработка при изключителен потребителски интерес.

"При продадени 120 млн. iPad-а е ясно, че потребителите по целия свят обожават своите устройства и всеки ден намират нова причина да работят, учат и играят на своите iPad-ове, отколкото на персоналните компютри", коментира старши вицепрезидентът на маркетинг отдела на Apple Филип Шилер. "С удвоения капацитет и несравнимата селекция на повече от 300 хил. инсталирани апликации, вече има повече причини да се използва iPad бизнес и забавление", добавя той.

Четвъртото поколение iPad разполага с 9.7-инчов дисплей, процесор с чип A6X, FaceTime® HD камера, операционна система iOS 6.1 и безжична технология от последно поколение. Устройството може да работи с над 800 хил. приложения достъпни в App Store, включително 300 хил. написани специално за него.

Подкрепи Economic.bg