Икономиката на Русия продължава да расте

Данните показват спад спрямо предходната година, когато икономиката нараства с 4,3 на сто, но въпреки това стойността от 3,5% съответства на очакванията на анализаторите

172 ~ 1 мин. четене

Икономиката на Русия е отчела ръст от 3,4%- 3,5% през 2012 година, сочат данните на руското министерство на икономическото развитие, съобщи Reuters. Данните показват спад спрямо предходната година, когато икономиката нараства с 4,3 на сто. Въпреки това, цифрите съответстват на очакванията на анализаторите.

През декември 2012 година БВП на страната е отчел ръст от 2,4% в сравнение със същия месец на 2011 година. През ноември БВП на страната се е увеличил с 2,1%.

Според икономическият министър на страната Андрей Клепач, има възможности за разхлабване на паричната политика, което би ускорило растежа на икономиката до 5 на сто. Той прогнозира още, че Русия ще отчете растеж от 2% през първата половина от 2013 и 4% през втората.

Според Reuters, централната банка на страната може да намали основната лихва през второто тримесечие на текущата година.

Подкрепи Economic.bg