Apple залага на потенциала на iWatch

С бъдещия си смарт часовник компанията дори може да компенсира спада в ръста в други области като телефоните iPhone и музикалните плейъри от серията iPod

3569 ~ 1 мин. четене

Докато изпълнителният директор на компанията Apple, Тим Кук, намеква, че работи върху дългоочакваните смарт телевизори от ново поколение, всъщност може да се окаже, че умният часовник iWatch е далеч по доходоносен, пише Bloomberg.

През настоящата година глобалната часовникарска индустрия ще генерира приходи в размер на 60 млрд. долара, смята Оливър Чен, анализтор от Citigroup Inc. Макар че тази сума е по-малка от приходите, идващи от пазара на телевизори, то общият марж на печалбата при часовниците е приблизително четири пъти по-висок – около 60 процента.

С бъдещия си смарт часовник компанията дори може да компенсира спада в ръста в други области като телефоните iPhone и музикалните плейъри от серията iPod, допълва Bloomberg.

„iWatchможе да се окаже възможност заAppleна стойност 6 млрд. долара“, коментира Оливър Чен. Технологичният гигант би спечели много, ако представи нещо напълно ново, както навремето направи с iPod. Това бе продукт, от който потребителите не мислеха, че имат нужда, смята той.

След като достигнаха рекордни стойности през миналия септември, акциите на Apple се сринаха с една трета през последните месеци. Основните причини за негативната тенденция са свързани със силната конкуренция на корейската Samsung, както и със съмненията около насоката на наследника на Стив Джобс.

Подкрепи Economic.bg