"Атака" иска затваряне на границата ни за бежанци

Депутатите на партията ще внесат предложението си за гласуване в парламента

3572 ~ 1 мин. четене

България трябва да си затвори границата за бежанците. За това настояват от „Атака”. Депутатите на партията ще внесат предложението си за гласуване в парламента. „Държава няма капацитет да приеме тези бежанци и да им предостави условия, които са приемливи за човек в 21 век”, настояват от политическата сила.

Атакистите смятат, че не е редно държавата да харчи по 1100 лева на месец за издръжка на един бежанец, а пенсионерите да вземат 150 лева. Семата за един бежанец е огромна и съотнесена към детските надбавки, които са 35 лева, допълват от „Атака”.

Според хората на Волен Сидеров, много по-подходящо е бежанците да се пренасочат към Саудитска Арабия и Катар, държави, които са близки по религия и култура до Сирия.

И ВМРО се противопостави на навлизането на бежанци от Сирия у нас. От движението дори се готвят да блокират българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево в неделя, съобщават от пресцентъра на "войводите".

Акцията е протест срещу политиката на Турция да прехвърля нелегални емигранти на българска територия. Само през последното денонощие на българо-турската границата били заловени 77 нелегални имигранти, като 72 от тях са сирийци съобщиха от МВР. 

Подкрепи Economic.bg