"Атака" ще подкрепи властта във вота на недоверие

Партията отказа да отговаря на журналистически въпроси

Парламентарната група на "Атака" ще подкрепи властта при вота на недоверие днес в сектор "Енергетика". Това стана ясно от думите на Десислав Чуколов, който попита преди началото на днешното заседание "къде е главният прокурор и защо не разследва "България без цензура". Всички депутати от четвъртата по сила парламентарно представена партия се появиха на днешното заседание, за да участват в дебатите на днешния вот. Изключение направи само лидерът им Волен Сидеров.

Зам.-председателят на партията Десислав Чуколов обяви от името на групата на националистите, че "Атака" ще подкрепи управляващите, за да "изобличи енергийната политика на ГЕРБ".

От партията също отказаха да отговарят на журналистически въпроси "преди главният прокурор Сотир Цацаров да разследва изборните нарушения, които според националистите са извършили хората на Николай Бареков на последните избори".

"Давате ли си сметка, че "България без цензура" постигна този резултат с 50 млн. лева", попита Чуколов и настоя, че това е "извращение на пряката демокрация".

Според "Атака" вече е постигната "договорка за съвместни действия между ГЕРБ и "България без цензура" и в следващите седмици и месеци те ще работят заедно. "Днес в зала ще станем свидетели на това как една мутра си слага капут", обяви Чуколов като заяви, че това са тежки и силни думи, но прави препратка към популярни цитати от българския политически живот.

Коментари: 0