Audi демонстрира безпилотно паркиране

За целта ви трябва смартфон и специален софтуер

384 ~ 1 мин. четене

Audi показа самостоятелната си система за шофиране тази седмица на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас. Марката демонстрира новата си система за самосотятелно паркиране в модела A7. Компанията представи видео, в което луксозният автомобила намира и паркира сам в подземен паркинг на хотел Mandarin Orient в Лас Вегас. Единствено ви трябва смартфон и софтуер, чрез който да стартирате иновативната функция.

Автоматичната система за паркиране работи с помощта на ултразвук и камери, изобразяващи картина на бордовия монитор. Добавен е паркинг асистент, който изпълнява всички необходими маневри и може да се справи с успоредно и перпендикулярно паркиране. Системата намира достатъчно място за паркиране посредство ултразвукови сензори, сканиращи пътя в две измерения, докато колата се движи с умерена скорост.

Системата уведомява водача чрез съобщение на телефона, след като е намерено достатъчно голямо парко място. Ако шофьорът реши да поеме контрола за паркиране, превключва предавката на P и Park Assist системата поема контрола по кормилното управление.

Друга технология от Audi е системата паркинг плюс с surround view или четири малки камери, монтирани в предната броня, в задната и в двете странични огледала, които показват изображение, обкръжаващо автомобила и даващи различни гледни точки, невидими за водача.

Подкрепи Economic.bg