БДЖ търси пари за заплати

В закъсалото държавно предприятие се търси начин и за раздаването на ваучерите за храна, каза транспортният министър Данаил Папазов

296 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заплатите на работещите железничари в закъсалото БДЖ са поставени на карта. Това става ясно от думите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. След днешната си среща с железничари по повод Деня на железничаря и 125 години от създаването на Български държавни железници, Папазов каза, че в момента в БДЖ е много който  по-важно да се реши въпроса въобще да се получават заплати.

Въпреки това Данаил Папазов обеща, че възнагражденията в системата ще се преразгледат "при първа възможност". "Много по-важно е в момента да решим въпроса въобще да се получават заплати. Съжалявам, че това е доведено до такава фаза. При първа възможност ще се преразгледат заплащанията. Това може да стане в малко по-дългосрочен период. Такива средства са предвидени в различните години", разясни транспортният министър, цитиран от Фокус. Според него най-важен в момента е резултатът от преговорите с кредиторите.

"Работим по важен проблем - ваучерите. Надяваме се с приемането на актуализацията на бюджета да бъде отпусната допълнителна сума, с която да настигнем плащанията на ваучерите. Поради липсата на солидни средства в БДЖ не е било възможно да се купят наведнъж всички ваучери. Направихме плащане за два месеца. Ще изчакаме решението за бюджета, за да може този въпрос да бъде решен", добави Папазов.

Транспортният министър увери работещите в системата, че ще се направи всичко възможно за оздравяването и спасяване на БДЖ.

Данаил Папазов награди служители от БДЖ по повод Деня на железничаря и 125 години от създаването на железницата. Златко Иванов, Ефрем Петров, Борислав Префуклийски, Иван Колибаров, Иван Манолов, Митко Димитров, Николай Миленов, Валентин Маринов, Борис Тодоров, Христо Давидков бяха част от имената на отличените служители в БДЖ.

Подкрепи Economic.bg