Белият дом разкри тайната рецепта на бирата на Барак Обама

Мед, царевична захар, екстракт от малц...

276 ~ 1 мин. четене

Белият дом разкри една от най-пазените си тайни - рецептата за домашно правена бира с мед на президента Барак Обама, предаде BBC.


Това е първото пиво, произвеждано не за, а в Белия дом. Рецептата беше пазена в тайна, докато 13 хиляди души не подписаха онлайн петиция с искането да я узнаят.


Обама нееднократно е споменавал за бирата, направена в Белия дом, с което естествено успя да възбуди интерес към тази тема. Знае се, че взима бутилки от любимото си домашно правено пиво на обиколките си из страната по време на различните кампании, давал е и на свои избиратели дя я опитват.


Вече е известно, че съставките на тази бира са  екстракт от малц, екстракт от светъл малц, мед, произведен специално за Белия дом, гранулирана хмел,  мая и малко царевична захар.


„Решихме да удовлетворим желанията на гражданите и да публикуваме рецептите”, заяви помощник-главният пивовар на Белия дом Самюел Кас. Той определи напитките като „неподражаеми”, изразявайки съжаление, че „мощностите са слаби и затова не Белият дом няма възможност да напои всички желаещи”.


В поста на сайта на Белия дом, озаглавен "Ale to the Chief", е добавен и видеоклип, показващ процеса на направа на бирата.

Подкрепи Economic.bg