Без повече мерки за Гърция, ако изпълни реформите

Шефът на МВФ смята, че съвместното управление на три различни партии е от полза за страната

Кристин Лагард:

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Гърция няма да има нужда да предприема никакви допълнителни мерки,  ако проведе реформите, включени в спасителната програма, заяви директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард, цитирана от "Франс прес".

"Ако обаче структурните реформи не бъдат проведени, то тогава икономиите в страната ще станат необходими", заявява тя интервю за гръцкия вестник "Катимерини".

"Гърция държи бъдещето си в собствените си ръце... Зависи от страната дали ще постигне успех с програмата", допълни Лагард.

Шефът на МВФ посочи, че поддържа много добра работни отношения с гръцкия премиер Андонис Самарас и с финансовия министър Янис Стурнарас. Самарас и аз имам много добри и честни отношения", отбеляза Лагард, като добави, че премиерът дори я е изненадал с позицията си след изборите в страната.

Лагард също така изрази увереност, че съвместното управление на три различни партии в гръцкото коалиционно правителство е от полза. "По отношение на прилагането на програмата и отговорностите към хората една широка коалиция е много по-важна от твърдо мнозинство", допълни тя.

Консервативното правителство на Самарас изгуби 16 депутати след идването си на власт през юни заради несъгласие с продължаващите мерки за икономии. Сега то разполага с мнозинство от 163 от общо 300-тата места в парламент.

Подкрепи Economic.bg