Без повишаване на данъците в София

Столична община ще прави опити да събира налози от повече граждани

84 ~ 1 мин. четене

Няма да има повишаване на местните данъци и на такса "смет" в София. Това увери в интервю за TV7 кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя увери, че общината ще се опита да събере налозите от повече граждани.

По думите на Фандъкова през 2012 г. в София има много добра събираемост от данъка върху недвижимите имоти и такса "смет". Според нея заради кризата има проблеми в някои от налозите като данък за възмездно придобиване на имущество. Освен на високата събираемост от общината разчитат и на привлечените европейски средства.

"За последните две години привлякохме над 2 млрд.  лв., заедно с местното съфинансиране за проектите. Около един 1 млрд. лв. е стойността на строителството на метрото. С европейски средства санирахме училища, изграждаме канализация в много райони на София. Построихме депото за неопасни отпадъци", каза Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет припомни, че проектът за бюджет на София за 2013 г. е внесен в Общинския съвет. "Плановете ни са много ясни, много конкретни и остава контролът по тяхното изпълнение", коментира Фандъкова.

По повод осигурените средства за зимно почистване столичният кмет заяви, че на база миналата година са заложили над 18 млн. лв. за цялата зима. "Пари за почистване има, въпросът е фирмите да си свършат работата", каза още Йорданка Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg