Безплатен Wi-Fi в Морската градина в Бургас

Посетителите ще могат да се възползват от свободния интернет достъп още със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas

VIVACOM превръща една от най-оживените локации на Бургас в безплатна Wi-Fi зона. Със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas в петък зоната на Централния плаж в Морската градина в града става свободно интернет пространство за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Безплатната Wi-Fi зона ще е готова за най-посещаваното събитие в града, чиито партньор е телекома, но ще остане точка за свободен интернет достъп за постоянно и след края на събитието. Услугата ще е напълно безплатна за всеки, не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират.

Това е първият голям обществен проект за безплатна Wi-Fi зона, който VIVACOM реализира извън столицата със съдействието на община Бургас. Към момента в свободни интернет точки са превърнати повечето от таксиметровите коли в града, както и централната ЖП-гара.

Община Бургас и телекомът работят и по проект за подвижна Wi-Fi зона със свободен достъп в най-дългата автобусна линия в морския град – рейс 211, който свързва комплексите Изгрев, Център и Меден рудник. Целта е пътниците да могат да използват безплатния интернет достъп по време на пътуването си във всяка една от колите, които обслужват линията.

Новата локация за свободен достъп до световната мрежа е част от стратегията на телекома за повсеместното покритие с безжичен интернет на обществените места и става част от над 3000-те места в цяла България, които VIVACOM е превърнала в безплатни Wi-Fi зони.

Сред най-популярните от тях са всичките близо 200 магазина от мрежата на телекома, летище София, петте най-големи ЖП-гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), целия пешеходен център на столицата, както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании.

 

Коментари: 0