Бизнесът е готов да се върне в Тристранката

По покана на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов се е състояла работна среща с национално представителните работодателски организации

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Национално представените бизнес организации в България са готови да се върнат в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), за да може той да бъде възстановен. От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обявиха, че по покана на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов се е състояла работна среща с национално представителните работодателски организации.

На срещата са били дискутирани въпроси, свързани с възстановяването на НСТС и предстоящите за обсъждане точки от дневния ред на социалното сътрудничество.

Потвърдена е била готовността на социалните партньори за възстановяването му във възможно най-кратък срок. Констатирана е била подобрената организация на преговорите по минималните осигурителни прагове за 2014 г. и необходимостта от по-активно включване на браншовите организации.

В началото на април всички национално представителни работодателски организации напуснаха НСТС. те не бяха съгласни с промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, които предвиждаха всички партньори в Тристранката да декларират имуществото си.

Коментари: 0