Борисов: Направихме много грешки, но се кълна, че си взехме поука

БСП я докараха до там, че сами не могат да направят митинг сами, смята лидерът на ГЕРБ

216 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

По наше време България беше уважавана държава, с работеща демокрация и силна финансова дисциплина. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на митинга, който е организиран от партията му в Пловдив. Допуснах много грешки. Никой не се е родил научен. Никой не може да си предпази живота от грешки, но ви се кълна, че си извадих много дълбоки поуки", продължи Борисов.

Той благодари на събралите се хора, които го подкрепяха с викове и знамена. "И ние сме хора, и ние имаме нужда от мотивация и подкрепа. Искам да се извиня на гражданите на Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението. Но ще бъдем кратки. Правим митинга в Пловдив, защото в София има дерби, има агитки, има други протестиращи, там са и студентите", обясни бившият премиер. Той помоли симпатизантите на партията да не обиждат симпатизантите на БСП и да се пазят от ексцесии и размирици.

"БСП я докараха до там, че сами не могат да направят митинг сами. Ако Ахмед Доган не им беше композирал влакове и да докара хората в София, БСП сама митинг не може да направи, както и не може да управлява сама", каза лидерът на ГЕРБ.

Той определи управлението на БСП, ДПС и "Атака" като вредно и даде пример със спрените еврофондове. "По времето на управлението на ДПС, БСП и НДСВ Европа беше спряла еврофондовете. Дойде ГЕРБ и пуснаха фондовете. Дойдоха БСП, ДПС и "Атака" и пак спряха фондовете. И вицепремиерът Зинаида Златанова с цялата си наглост казва, че е заради ГЕРБ. Когато ГЕРБ управляваше, всички фондове работеха. Строяха се мостов, спортни зали, пътища, читалища", каза още Бойко Борисов.

Той отново призова за предсрочни избори, на които хората да изберат кой да ги управлява. "Когато има напрежение, се правят избори и народът се произнася. Народът се произнесе, че ГЕРБ е първа политическа сила", каза лидерът на ГЕРБ.

"Вчера Пламен Орешарски си вкара поредния автогол, като каза, че ще уволняват държавни служители, които протестират. Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката. Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер, България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера - да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг", заяви още лидерът на ГЕРБ.Подкрепи Economic.bg