Борисов и Атанасова откриват нова частна болница

Лечебното заведение на "Сити Клиник" разполага с първия в България магнитен резонанс с ултра високо поле "3 Тесла"

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Десислава Атанасова ще открият две нови лечебни заведения на "Сити Клиник", съобщиха от правителствената пресслужба.

Утре в София официално ще бъдат представени „Сити Клиник Кардиологичен център” Многопрофилна болница за активно лечение и „Сити Клиник” Диагностично-консултативен център.

Лечебните заведения разполагат с 90 легла, 20 диагностични кабинета, 5 операционни зали и две ангиографски лаборатории. Болницата и диагностичният център ще бъдат оборудвани с първия в България магнитен резонанс с ултра високо поле – 3 Тесла.

Инвестицията в двете медицински заведения надхвърля 30 млн.лв. Разкрити са над 200 работни места за лекари и специалисти в областта на здравните грижи.

Частното лечебно заведение е първото у нас, което разполага с Център за ранна диагностика и лечение на атеросклерозата и Център за ендоваскуларно (минимално инзвазивно) лечение на цялата сърдечна и съдова потология.

Сред официалните гости на събитието ще са и кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков и проф. Едуард Дитрих, председател на Сърдечния Институт в Аризона, САЩ.

Коментари: 0