Борисов на посещение в Албания

По време на визитата ще се проведе и среща между български и албански бизнесмени с взаимни търговски интереси

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация заминават на официално посещение в Албания. В рамките на визитата министър-председателят ще се срещне със своя албански колега Сали Бериша, с председателя на парламента Йозефина Топали и с кмета на град Тирана Лулзим Баша.

Ще бъдат подписани междуправителствени документи в сферата на образованието, науката и културата, икономиката и относно реадмисията на лица, пребиваващи без разрешение.

Като част от събитията в рамките на посещението, ще се проведе и среща между български и албански бизнесмени с взаимни търговски интереси.

В българската делегация участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на културата Вежди Рашидов, зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и кметът на град София Йорданка Фандъкова.

Коментари: 0