Борисов откри нови мощности в "Алкомет"

При посещението си в Смядово премиерът преряза лентата на обновения по европрограма център на града

Премиерът Бойко Борисов откри обновеният център на град Смядово, който бе ремонтиран с над един милион лева, отпуснати по евпропроект.

Борисов използва случая, за да подчертае, че България е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма.

След това Бойко Борисов, придружаван от трима министри, откри нова производствена машина в шуменският алуминиев комбинат. Инвестицията е на стойност 15 млн. евро, а днешната церемония по откриването съвпадна с Деня на металурга.

Във валцовия цех на завода присъстваха над 150 официални лица, сред които министрите на икономиката Делян Добрев, на земеделието и храните Мирослав Найденов и на социалната политика Тотю Младенов, посланикът на Република Турция в България Исмаил Арамаз, областният управител Димитър Александров, кметът на Шумен Красимир Костов, депутати и представители на големите фирми от бранша.

Председателят на надзорния съвет в “Алкомет” Фикрет Индже сподели, че шуменската фирма е един от най-големите производители на валцови и пресови изделия от алуминий в Централна и Източна Европа.

„Радвам се, че когато се създава същинската икономика, когато се произвежда, когато се изнася това са инвестиции, които са много полезни за България", каза Борисов. 


Министър Делян Добрев пък уточни, че с проекта по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ фирмата „Алкомет“ ще съкрати енергийните си разходи с 30 %.

Коментари: 0