Борисов сади кокичета на "Марица"

Премиерът ще инспектира строителството на магистралата идната седмица

Премиерът Бойко Борисов ще засади блатни кокичета идната седмица, докато инспектира изграждането на двата лота на магистрала „Марица”. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет, което се проведе в Плевен във вторник.

„Другата седмица ще използваме да проверим как вървят двата лота на АМ „Марица“ след дъждовете и ще местим блатни кокичета. Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим. Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски”, учтиво призовава Борисов.

Транспортният министър Московски казва, че цветята пречат освен на пътя, и на жп линията. Не потвърждава обаче дали ще сади кокичета.

„Ще ги изместим всичките. Поканете еколозите, за да видят как стриктно всичко ще направим", обещава Борисов.

По думите на Павлова в регионалното министерство знаели точната бройка на кокичетата, защото еколозите ги накарали да ги преброят.

"Искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае”, обяснява министър-председателят.

За магистрала "Струма" вече са спазени всички европейски изисквания на еколозите - с убежище за прилепи и тунели за костенурки.

Коментари: 0