"Буда?! Аз съм православен, знаете"

Бойко Борисов, министър-председател

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

240 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

"Буда?!... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог..."

Това възкликна премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес, след като обясни откъде откъде идва "Буда" и защо името му е замесено в образувано дело за оперативно наблюдение.

"Знаете, за съжаление, че тогава ми се случи едно нещастие - през 1997 г., когато взривиха на Цветелина джипа. Това дело се казва "Буда", поясни премиерът.

"В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов – шеф на фирма "Ипон". И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари ...и Борисов бил агент. Буда?!... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог...”, коментира Бойко Борисов.

Той посочи, че е нормално срещу него да бъде образувано дело за наблюдение, тъй като той е охранявал Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. "Обикновено търсеха да намерят някакъв контакт, да разберат, защото само аз ги возих – аз и Тодор Живков, аз и царят. Пътуваме с часове, с дни. Дали нещо не съм разбрал, дали ще се явява или не. Викан съм тогава и в ресторант Олимп, само и само, ама най-приятелски, така и така кажи", обясни Борисов.

"Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всички, които стоите тук. Днес мога да разпоредя на службите - да образуват подобни дела на всичките ви журналисти. На другия ден, или когато дойдат след един месец при теб и те питат: "ти искаш ли да си агент" и ти кажеш: "не", те го свалят на отчет. И вчера БОП-а този документ показа", каза още Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg