Българчета тренираха в базата на "Манчестър Юнайтед"

Момчетата от отбора на СОУ „Найден Геров” – Варна и младежите в неравностойно положение от „Отбора на надеждата“ прекараха два дни в тренировъчната база на клуба в Карингтън

188 ~ 1 мин. четене

27 българчета прекараха два дни в Манчестър, където тренираха под ръководството на професионални треньори от Академията на „Манчестър Юнайтед“. Футболният лагер бе организиран от GLOBUL като част от партньорството на оператора с английски клуб.

Участие взеха момчетата от отбора на СОУ „Найден Геров” – Варна и младежите в неравностойно положение от „Отбора на надеждата“, както се нарича българския национален отбор по футбол за бездомни хора, както и техните треньори. Те преминаха серия практически обучения на тренировъчната база на „Манчестър Юнайтед“ в Карингтън, както и теоретични занятия. По време на тренировките, българчетата усъвършенстваха своите умения в областта на единоборствата, комбинативността в атака и спечелването на битката срещу противника, поясняват организаторите на лагера. Освен това момчета са разгледат и да усетят атмосферата на стадион „Олд Трафорд“, както и да посетят музея на „Манчестър Юнайтед“.

В рамките на лагера младите футболисти изиграха и няколко контролни срещи срещу местни футболни отбори. Българските деца демонстрираха завидни футболни качества и победиха с 9:0 своите връстници от град Стокпорт, Манчестър, а младежите от „Отбора на надеждата“ завоюваха пет победи от пет мача срещу участници в квалификациите за английския национален отбор по футбол за бездомни хора.

Подкрепи Economic.bg