Българските и турските превозвачи си организират среща

Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ) и турската асоциация на превозвачите UND ще проведат среща в Истанбул на 27 май 2013 г.

192 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ) и турската асоциация на превозвачите UND ще проведат среща в Истанбул на 27 май 2013 г., съобщиха от Асоциацията. До договаряне на срещата се е стигнало след два дни разговори. От българска страна разговорите са водени от Георги Петърнейчев, член на УС на АЕБТРИ.

Двете организации смятат, че може да се намери общ език за решаване на проблемите и ще предложат на правителствата комплекс от мерки, за гарантиране на интересите на членовете на техните асоциации.

Късно снощи транспортният министър Кристиан Кръстев подписа обща декларация със зам.-директорът на митници "Тракия" в Турция, в която са изброени всички мерки, които вече няма да бъдат прилагани спрямо българските превозвачи. Благодарение на споразумението превозвачите се съгласиха да вдигнат блокадата, която затвори граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" за 48 часа.

Въпреки че гранично-пропускателните пунктове са отворени вече близо 20 часа, опашката на "Капитан Андреево" е около 10 километра, предаде БНР. Причината е придвижването на товарните автомобили от паркингите в страната след вдигане на блокадата от български превозвачи. От снощи са преминали 600 ТИР-а, което е два пъти повече от нормалния трафик. Безпроблемно е преминаването през ГКПП "Лесово".
Подкрепи Economic.bg