Bundesbank ще разследва Deutsche Bank за прикриване на загуби

Най-голямата банка в Германия е заподозряна в манипулиране на деривати, позволили по време на световната финансова криза да се прикрият загуби, които могат да достигнат 12 млрд. щатски долара

188 ~ 1 мин. четене

Централната банка на Германия Bundesbank започва собствено разследване срещу Deutsche Bank заради подозрения в машинации на баланса на кредитора, съобщава Financial Times. Най-голямата банка в Германия е заподозряна в манипулиране на деривати, позволили по време на световната финансова криза да се прикрият загуби, които могат да достигнат 12 млрд. щатски долара.

Според изданието разследването ще бъде проведено в САЩ, за където експерти на германската централна банка ще се отправят през следващата седмица.

Те ще се срещнат и разговарят с бивши служители на Deutsche Bank, които могат да бъдат наясно на събитията, случили се в периода 2006-2009 г.

От Deutsche Bank заявяват, че не се притесняват от проверките. „Този въпрос се повдига през последните две години и половина. Вече бяхме проверявани от юристи и нищо не беше открито“, заяви представител на Deutsche Bank. Той не пропусна да отбележи, че банката ще оказва пълно съдействие на разследващите.

През януари 2013 г. банката беше заподозряна в машинации на пазара на ток в Калифорния с цел да се извлекат печалба, а през 2012 г. в незаконни делови контакти с Иран.

Подкрепи Economic.bg