Burger King минава на здравословна диета

Новите картофки "Satisfries" ще съдържат 40% по-малко мазнини и 30% по-малко калории в сравнение с тези, предлагани от McDonald's

3827 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американската верига за бързо хранене Burger King ще предлага пържени картофи с по-малко мазнини. Компанията е принудена да предприеме тази стъпка заради нарастващия натиск от страна на потребителските организации в САЩ, пише Sky.com. Те настояват веригите за бързо хранене да започнат да предлагат качествена и здравословна храна.

От веригата обявиха, че новите картофки "Satisfries" ще съдържат 40% по-малко мазнини и 30% по-малко калории в сравнение с тези, предлагани от McDonald's. Те ще са по-здравословни и от обикновените пържени картофи, които предлага сега Burger King.

От компанията обявиха, че в една малка порция пържени картофи в момента има 340 калории, докато в новия продукт ще бъдат около 270 калории.

В порция Satisfries има същите съставки, каквито има и сега - картофи, олио и брашно. Разликата идва от променените пропорции на отделните съставки, обясняват от Burger King. Също така компанията е успяла да направи брашно, което не абсорбира толкова много мазнина.

Статистиката на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показва, че 1/3 от американците са с наднормено тегло, а 10% разходите на държавата за здравеопазване са свързани със затлъстяването на нацията.

Подкрепи Economic.bg