Царевична нива стана най-големият QR код

Tова е и най-големият лабиринт, направен в царевично поле

196 ~ 1 мин. четене

Повечето QR кодове представляват малки квадратчета или правоъгълници, които се появяват по списания, билбордове, опаковки на хранителни продукти, бутилки или в ъглите на телевизионния екран по време на реклами. Този обаче не е един от тях.

Снимката показва царевична нива, която заема площ от 28 760 квадратни метра и се намира в канадската провинция Албърта. Тя е собственост на семейство Крей, които са известни с това, че обичат да превръщат насажденията си в лабиринти с цел привличане на туристи. Тази година те са се спрели на огромния QR код, който при сканиране ще ви заведе директно към официалния им уебсайт.

Това действително е най-големият QR код в света. Той вече официално влезе в Книгата с рекордите на Гинес, а семейство Крей се подготвят да отпразнуват подвига си на 15 септември. Освен че е най-големият функциониращ QR код, това е и най-големият лабиринт направен в царевично поле - отново признание доказано със сертификат от Гинес.

Крей правят по един огромен лабиринт всяка година. През 2011 година, например, те създадоха лабиринт в чест на канадеца Рик Хансън, който е състезател в Параолимпийските игри. Правили са също лабиринт с очертанията на провинцията Албърта както и с логата на известни в страната отбори.

Подкрепи Economic.bg