Цената на козунаците без промяна

Производството е абсолютно контролирано, категорична е Мариана Кукушева

Автор: Атанас Христов

Седмица преди най-светлия християнски празник - Великден, цените на традиционните козунаци не са се повиши и остават на нивата от миналата година. Това съобщи Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България, предаде Фокус.

Кукушева не очаква да има повишение на цените, защото потреблението и платежоспособността на българския потребител са свити. "Заради това мисля, че нито един мой колега не би си позволил да коригира цените нагоре", каза още Кукушева и поясни, че в бранша се печели от оборот, не от високи цени.

Тя е категорична, че производството на козунаци в България е абсолютно контролирано - и от Агенцията по безопасност на храните, и от плана за вътрешен контрол на всеки един производител. "По Великденските празници ще се предлага качествен български козунак. Той ще се различава по това, че има по-опростена опаковка за разлика от лъскавите картонени опаковки, произведени в европейски държави със срок на годност между 6 и 9 месеца", коментира още Мариана Кукушева.

Коментари: 0