Цените в Слънчев бряг наполовина през септември

В по-малките курорти на юг, като Китен, Приморско и Черноморец може да се спи и за 10 лева на човек

188 ~ 1 мин. четене

Цените в курорта Слънчев бряг са паднали наполовина през септември, а повечето места са заети от чужденци, съобщи bTV. Ако в пика на сезона в четиризвезден хотел стая за семейство с дете на „ол инклузив” е струвала 250 лева, сега е 120. В база три звезди намалението е от 195 на 90 лева.

В Равда разчитат на българите да удължат сезона, намалили са цените с 30 на сто, което дава резултат.

Промоционални празнични пакети са приготвили в Поморие за българските туристи. Нощувка със закуска, вечеря и СПА-процедура струва 56 лева, което е два пъти по-евтино от август.

В по-малките курорти на юг, като Китен, Приморско и Черноморец може да се спи и за 10 лева на човек. Запрян ще замени за 5 дни пловдивското село Брестовица с Черноморец.

За разлика от хотелите, в ресторантите намаления няма.

Като цяло летният туристически сезон през 2012 година беше труден за бранша, но постигна положителни резултати, коментира Стоян Маринов, зам.-председател на туристическа камара. „Върнахме се към успешната 2008 година”, посочи Маринов и добави, че от разговорите си с хотелиери знае, че те са отчели ръст на нощувките. Приходите им също са нараснали, но с по-малки темпове заради промоциите, които дават на туристите.

Подкрепи Economic.bg