ЧЕЗ дава съвети за повишаване на енергийната ефективност

Това е пътят към намаляване на разходите за електричество

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Възможностите за повишаване на енергийната ефективност в България беше една от темите на четвъртото заседание на потребителския съвет към "ЧЕЗ България", където беше обсъден и моделът на потребление. Членовете на съвета се обединиха около необходимостта за организиране на нови информационни кампании и обучения, които да повишат информираността на домакинствата за начините за по-разумно потребление на електроенергия.

"Единодушни бяхме, че пътят към намаляване на разходите за електричество започва с енергийната ефективност. Това означава не само да санираме жилищата и да си купим енергийно ефективни уреди, но и да променим начина си на мислене и поведение, относно консумацията на електроенергия", каза Тодор Матев, председател на потребителския съвет.

Обсъдени бяха предстоящите кампании за енергийна ефективност, които ЧЕЗ планира. В началото на декември дружеството ще стартира интерактивна игра "Академия енергия", насочена към младите, динамични хора. Предстои въвеждането на дългосрочна програма за информиране на децата от началния курс в училищата на територията на Западна България.

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България изпълняват различни мерки за енергийна ефективност и провеждат информационни кампании, насочени към намаляване на крайното енергийно потребление.

Подкрепи Economic.bg