ЧЕЗ изрисува електрическите табла по "Граф Игнатиев"

Следващата спирка на арт кампанията на дружеството е бул. „Патриарх Евтимий”

Осем млади български художници изрисуваха част от електрическите табла по столичната улица "Граф Игнатиев", превръщайки ги в съвременни произведения на изкуството. Инициатива е на "ЧЕЗ България" и се осъществи с подкрепата на Галерията за модерно изкуство и на Столична община.

„С реализацията на този проект искахме да покажем как с малко повече желание и свежи творчески идеи можем да направим нашия град още по-красив и приветлив. Благодаря на Столична община и на г-жа Фандъкова за подкрепата, която ни оказаха, и се надявам, че и занапред ще продължим да работим заедно за една по-модерна и уютна София”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, предават от пресцентъра на дружеството.

Авторите, пресъздадали своите творчески проекти сред градския пейзаж, са Калоян Илиев-Кокимото (финалист в конкурса MOST), Нора Ампова, Елена Ангелова, Ралица Олева, Деница Русева, Мариян Дянков, Руслана Кожухарова, Студио Four Plus.

Като продължение на инициативата ЧЕЗ и Галерията за модерно изкуство ще организират съвместна изложба, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Досега в рамките на проекта бяха реновирани и преобразени таблата по ''Г. С. Раковски'', ''Витошка'', ''Мария Луиза''. Предстои изрисуването на електрическите табла по бул. „Патриарх Евтимий” и други централни софийски улици.

Коментари: 0