ЧЕЗ прави извънредно отчитане на електромерите

Клиентите могат само да отчетат потребения ток и да подадат данните към компанията до 11 март

3641 ~ 1 мин. четене

ЧЕЗ прави извънредно отчитане на електромерите заради влизащите в сила от днес нови цени на електроенергията, съобщиха от компанията. За клиентите на дружеството за Западна България намалението ще бъде средно 7.17%.

Дружеството е ангажирало допълнително 435 служители заради извънредната проверка на електромери. Всички ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни.

Тъй като всички електромери няма да могат да бъдат отчетени за един ден, месечните сметки на битовите клиенти ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, уточняват от ЧЕЗ.  Във фактурите на абонатите ще бъдат вписани две стойностите на потребения ток - и по старите, и по новите цени.

"За да гарантираме на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, им даваме възможност да отчетат сами показанията на електромерите си", добавят от дружеството.

Клиентите, желаещи да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията до 11 март в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ, на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на [email protected], на факс (02) 8959 667 и през уеб-сайта www.cez.bg“.

Графикът на извънредния отчет пък е публикуван на сайта на дружеството.

Подкрепи Economic.bg