ЧЕЗ ще инвестира над 700 хил. лв. през януари

270 хил. лв. от заделените средства ще се вложат в подмяната на 9 км увредени при кражби кабели от подстанция "Средец"

76 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ планира да инвестира над 734 хил. лв. в подобряване на мрежата в Западна България през януари. Компанията снабдява с ток абонатите именно в Западна България. Най-много средства ще бъдат вложени в София - 343 хил. лв., уточниха от дружеството. В електроразпределителния район на Югозападна България ще бъдат вложени 296 хил. лв., а за Северозападна България са заделени 94 хил. лв.

Плановете на "ЧЕЗ Разпределение България" са 270 хил. лв. от заделените за инвестиции средства да се вложат в подмяната на 9 км увредени при кражби кабели от подстанция "Средец" в София. Проектът ще подобри сигурността и качеството на електрозахранването на 100 хил. клиенти в централните столични райони.

"Основен приоритет в инвестиционната ни програма през този месец е София. През следващите няколко години планираме да вложим в електроразпределителната мрежа на столицата средно около 20 млн. лв. годишно, за да подобрим качеството на електрозахранването", поясни Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Сред по-значимите инвестиции на ЧЕЗ в района на Югозападна България през януари са реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на стойност 45 хил. лв. в с. Скрът, община Петрич, и реконструкция на кабелна линия 20kV в град Кюстендил за 32 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg