Чистка и в ДКЕВР

Министър Щонов е поискал оставката на председателя на енергийния регулатор Боян Боев и на Лилия Младенова и Еленко Божков

Чистка и в ДКЕВР
192 ~ 1 мин. четене

Поискани са оставките на трима членове на ДКЕВР. Това съобщи енергийният министър Васил Щонов след днешното заседание на кабинета. Едната от тях е на председателя на енергийния регулатор Боян Боев. Другите двама подгонени  са Лилия Младенова и Еленко Божков.

Според министър Щонов има хора в енергетиката, на които в следващите 10 години трябва да им се забрани да се занимават с енергетика.

Преди това служебният премиер Георги Близнашки определи ситуацията в енергетиката като тежка и посочи като ключов момент създаването на Енергиен борд.

"Общо задълженията на НЕК към момента достигат 3 млрд. и 800 млн. лв. Необходими са спешни мерки, експертите дават мрачна картина, необходим е нов ценови модел. Дълго време се взимаха непоследователни решения, като задържане на цените, ДКЕВР е длъжник на обществото, направиха се твърде много грешки", заяви Близнашки и добави, че всичко това ще бъде разисквано в Енергийния борд.

Според него, въпросът е как да се минимизират загубите и каква цена ще плати обществото, заради грешките и слабостите, които са допускани в тази сфера.

Коментари: 0