Цифровата телевизия поевтинява заради войната bTV-Булсатком

Конкурентите на доставчика предлагат пакети на по-ниска цена със седемте канала на медийната група

4577 ~ 1 мин. четене

Кабелните оператори и тези, които предлагат цифрова телевизия започнаха да свалят цените на пакетите заради неразбирателството между Булсатком и bTV. От доставчика вече обявиха бонуси за своите клиенти заради спрените канали на групата bTV. Шефовете на сателитния доставчик още правят разчети каква да е точната сума, която да приспаднат от сметката на клиентите си, пише Стандарт. В момента Булсатком е пуснал нови канали на мястото на липсващите 7 програми на bTV - детски, туристически и с класическа музика по желание на абонатите си. Битката между Булсатком и телевизията остави абонатите на оператора без програмите на медията от 2 януари.

Конкурентните оператори пък направиха нови разчети и вече предлагат пакети, с които да привлекат феновете на bTV. Офертите на Vivacom за телевизия със седемте канала bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Comedy, bTV Lady, Ring.bg и bTV HD започват от 9.80 лв. На цена от 29.90 лв. е пакет на "Мобилтел", но с добавка и лаптоп, смартфон или телевизор. В Blizoo телевизията започва от 7.95 лв., но цените са с 50% намаление и важат за първите 4 пълни месеца.

Абонатите в София могат да ползват и услугите на "Нет 1". Операторът предлага интернет и телевизия за 19.90 лв. Телевизионната оферта започва от 11.90 лв. за 18-месечен договор. Проблемът на клиентите, които все пак искат да преминат на друг оператор, са срочните договори, признават от фронт-офисите.

Подкрепи Economic.bg