Cisco съкращава 500 служители

За две години технологичната компания е освободила над 8 300 души

3593 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Най-големият производител на мрежово оборудване в света - Cisco Systems съкращава 500 служители, което по данни на Bloomberg представлява 1% от целия персонал на компанията. Компанията иска да се фокусира върху бизнесите, при които има ръст.

"Ние регулярно преглеждаме бизнесите си, за да определим къде трябва да изравним инвестициите в съответствие с възможностите за ръст", каза говорителят на компанията Карън Тилман. "Тази седмица Cisco извърши ограничено преструктуриране, което ще засегне приблизително 500 служители", добави той.

С последните съкращения, броят на освободените служители на компанията надхвърля 8300 в рамките на две години. Причината се корени в насочването на компанията към технологичните услуги и постепенното излизане от потребителския пазар.

Cisco е основана през 1984 г. в Сан Франциско, Калифорния. Компанията е сред най-успешните технологични компании в епохата на интернет. Също така е сред най-големите производители на телекомуникационни съоръжения в световен мащаб, като голяма част от маршрутизиращото оборудване, което се използва в интернет днес се произвежда от Cisco.

Коментари: 0