Coca-Cola обяви спад на печалбата и приходите си

Компанията е реализирала печалба $2.6 млрд. спрямо $2.68 млрд. през същия период на 2013 г.

Coca-Cola обяви спад на печалбата и приходите си
224 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Най-големият производител на безалкохолни напитки на пазара - Coca-Cola, обяви спад на печалбата и приходите си през второто тримесечие на годината. Въпреки увеличения обем на реализирана продукция, печалбата на компанията отбелязва спад спрямо миналата година, пише MarketWatch.

През второто тримесечие на годината Coca-Cola е реализирала печалба 2.6 млрд. долара, или 58 цента на акция. През същия период на миналата година компанията е отчела 2.68 млрд. долара, или 59 цента на акция.

Приходите на безалкохолният гигант през разглеждания период възлизат на 12.57 млрд. долара, което на годишна база е спад с 1.4%. Очакванията на анализаторите за печалбата на компанията бяха 12.83 млрд. приходи, или 63 цента на акция.

През второто тримесечие на годината Coca-Cola е реализирала с 3% по-голям обем продукция. Продажбите на газирани безалкохолни напитки като обем са нараснали с 2 на сто, въпреки, че през първото тримесечие на годината бе записано първото свиване на продажбите от 1999 г. насам.

От компанията обясняват ръста в реализираните обеми със спонсорството в Световното първенство по футбол, което е довело до увеличаване на продажбите на флагмана сред газираните напитки на компанията - на Coca-Cola с 1%, и на Sprite - с 6%.

Подкрепи Economic.bg