Цветанов: Изборите тропат на вратата

Бившият вътрешен министър определи твърденията, че държи с нещо Бойко Борисов като "пълни измишльотини"

Снимка: БГНЕС

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Бойко Борисов е много добре. Сега работим усърдно върху чисто организационни партийни дела, защото изборите тропат на вратата. Това каза в ефира на bTV Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи и едно от знаковите лица на управлявалата до февруари партия ГЕРБ.

"Допреди няколко месеца бяхме реално в управлението и знаем какви бяха трудностите заради последиците от финансовата и икономическа криза", коментира Цветанов в отговор на въпроса иска ли ГЕРБ да се върне във властта.

Бившият вътрешен министър коментира и данъчната ревизия, която му се прави в момента. "Може би ще съм първият човек, в България, който е проверен за 5-годишен период, в който всичко е изрядно и след това периодът е разширен. Единият период е от 2002 до 2006 г., а вторият - от 2007 до 2012 г. включително. Няма нещо, което да е притеснително", категоричен е Цветанов.

По думите му твърденията, че държи с нещо Бойко Борисов са "пълни измишльотини". "От 2001 г. работим заедно, минали сме през много перипетии, а в това, което сме направили като екип, сме се допълвали и затова имаме общи успехи", обясни Цветан Цветанов.

Той поясни, че Бойко Борисов се е застъпвал освен за него и за много други в партията. "Застъпвал се е за Димитър Николов (кмет на Бургас - бел. ред.), за Йорданка Фандъкова (кмет на София - бел. ред.), за Живко Тодоров (кмет на Стара Загора - бел. ред.)... за много хора се е застъпвал", категоричен е Цветан Цветанов.

Подкрепи Economic.bg