Ден десети: Хиляди искат оставката на кабинета

Исканията вече са и за промяна в Изборния кодекс, които да позволят на гражданите да имат представителство в Народното събрание

Снимка: БГНЕС

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

И на десетия пореден ден на масови протести срещу правителството хиляди недоволни се събраха в София и редица големи градове на страната с искания за оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

Протестите, които започнаха след номинацията и избора на Делян Пеевски за председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" ДАНС, вече са с искания и за законодателни промени в Изборния кодекс, които да позволят на гражданите да имат представителство в Народното събрание.

Хиляди са се събрали пред сградата на Министерски съвет в столицата и освиркват управляващите. Събралите се недоволни граждани скандират "Оставка", а във въздуха се развяват стотици български знамена, както и знамена на Европейския съюз (ЕС). Чуват се тъпани и свирки.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят "Станишев, разкрит си", "Ако ние се уморим и те ще се уморят", "Лява идея, десен джоб". Обстановката в началото е спокойна, а полицейското присъствие в района на МС е засилено.

Въпреки че полицията вече не обявява брой протестиращи, данните сочат, че вчера е бил денят, в който се е провело най-многолюдното шествие.

Подкрепи Economic.bg