ДЗИ и Алианц станаха "Застраховател на годината”

"Групама" пък беше отличена в категорията най-динамично развиваща се застрахователна компания

"ДЗИ Общо застраховане" и "Алианц България живот" грабнаха приза "Застраховател на годината” за 2011 година, съобщи Insmarket.bg. "Групама" пък беше отличена в категорията най-динамично развиваща се застрахователна компания.

За победител в категория „Застраховател с най-добри продукти в Общото застраховане” с 456 гласа беше определен ЗАД „Армеец”. Във втората категория „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането” с 656 гласа за победител беше определен ЗАД „Алианц България Живот”. В третата категория „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения”, която се организира съвместно с Българската асоциация за защита на пострадали при катастрофи, за победител, с 354 гласа, беше определен ДЗИ - Общо застраховане ЕАД.

Наградата е учредена от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително  пенсионно осигуряване. Основните критериите за връчването на призовете бяха пазарният дял, изплатени обезщетения и финансовите резултати.

Коментари: 0