Дело срещу Samsung в Бразилия за лоши условия на труд

Близо 2 хил. души са пострадали миналата година в резултат на многото часове, които се налага да работят на крак

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В Бразилия е образувано дело срещу Южнокорейският технологичен производител Samsung Electronics. Делото е заведено от местен прокурор, според който работниците на смартфон гиганта работят в лоши условия на труд, съобщи Bloomberg.

В случай, че Samsung изгуби делото срещу прокуратурата, ще се наложи да заплати близо 108 млн. долара. Във фабриката в Манаус, Северна Бразилия работят 6 хил. служители, които са принудени да извършват 6 пъти повече движения по сглобяване на продуктите, отколкото нормите за ергономичност считат за безопасни. Част от служителите на компанията работят повече от 10 часа на крака.

Близо 2 хил. души са пострадали миналата година в резултат на многото часове, които се налага да работят на крак. Възпаление на сухожилията, ставни възпаления и наранявания заради прекомерно натоварване на  част от оплакванията на служителите, заради което се е наложило да си вземат болнични.

От компанията са съобщили, че ще проведат щателно разследване и напълно ще сътрудничат на бразилските власти, след като се запознаят със случая.

Подкрепи Economic.bg