Deutsche Bank реже заплати и бонуси

Най-голямата европейска банка иска да увеличи рентабилността си

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата банка в Европа - германската Deutsche Bank ще съкращава още работни места, а системата за бонусите ще бъде променена, пише Bloomberg. Финансовата институция планира да намали разходите с 4.5 млрд. евро и то 2015 г. възвръщаемостта на акция трябва да достигне 12%.

"Възнагражденията са важен начин за постигне  на промяна в поведението и съответствието на стимулите с дългосрочната устойчивост на постигнатите резултати е в полза на всички заинтересовани страни", е официалното становище на банката.

Плановете периодът, за който се отлагат бонусите на топ мениджърите, да бъде удължен от 3 на 5 години. Освен това след приключването на този период мениджърите ще получат бонус само за едната година, не за всяка една от тези, през които не са получавали парични стимули.

През юли Deutsche Bank обяви, че ще съкрати 1 900 работни места. Според главния изпълнителен директор Юрген Фитчен сега тази бройка ще бъде увеличена.

През 2011 г. бонусите на служителите бяха намалени със 17%, а изплащането на 61% от общия им размер беше отложено.Подкрепи Economic.bg